Algemene Vergadering BVLJ-ABJA op 27 mei bij ILVO

Algemene Vergadering BVLJ-ABJA op 27 mei bij ILVO

Op vrijdag 27 mei 2016 is BVLJ-ABJA te gast bij het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in Melle voor haar jaarlijkse Algemene Vergadering. Onder de noemer 'Welkom in de wondere wereld van ILVO' hebben de onderzoekers van ILVO een rijk gevuld programma klaar voor onze leden. Starten doen we om 9u30 met een inleidend debat over landbouw en klimaat. Vervolgens kan elke journalist, steunend lid of genodigde een drie informatiesessies kiezen uit een totaal van acht. Na een broodjeslunch gaat de algemene vergadering van start. Die is enkel toegankelijk voor de actieve leden van BVLJ-ABJA. Steunende leden en genodigden kunnen gelijktijdig de Food Pilot van ILVO bezoeken.

Om 15u45 start de academische zitting met onder meer toespraken van BVLJ-ABJA-voorzitter Jacques Van Outryve en Joris Relaes, administrateur-generaal van ILVO. Vervolgens komt Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw langs om te praten over een aantal actualiteiten in de landbouw en de rol van de landbouwjournalistiek. Zij zal ook de driejaarlijkse Emile Désirant Prijs uitreiken aan een Vlaamse en Waalse journalist die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de sector. Afsluiten doen we traditiegetrouw met een receptie.

Inschrijven voor deze razend interessante dag kan je hier. Je vindt er ook een uitgebreide beschrijving van alle informatiesessies en van het debat.

11.05.2016
Terug naar overzicht